Bútorkárpitozás, Kárpitos bútor felújítás

Kárpitozás

Modern és antik bútorok kárpitozása a szövetcserétől a teljes felújításig. Az egyszerű konyhaszékektől a dúsan kárpitozott puha ülőgarnitúrákig. Hatalmas szövetválaszték, elérhető árak.

Kárpitos fotelek és kanapék

Kárpitos fotelek és kanapék

Variációk döntően klasszikus vonalvezetésű kárpitosbútorokra. Az egyedi gyártás szabadsága kötetlen formák és méretek.

Asztalosbútorok

Egyedi asztalosbútorok

Szekrények és komódok, néha kandalló borítás, egy kis belső építészet. Minden, ami fából készült.

Elérhetőségünk

1123 Budapest, Nagyenyed u. 5.
(06 23) 367 730
(06 30) 9 896 047
info@kreativotthon.hu

Facebook

Honlap: Public Art Multimedia

 

A kék fotel


A kék fotel

A viszontlátás öröme.
Még a húszas éveim végén, sok szeretgetés és simogatás övezte gondoskodás jellemezte a képen látható fotel születését. Amíg készítettem megmagyarázhatatlan érzelmi szálak szövődtek köztünk. Aztán amikor elérkezett a pillanat, az elválás mégis könnyen ment, mert méltó és szép környezetbe került ahol tudtam jó dolga lesz.
Eltelt egy évtized, és a múlt héten, egy kávé mellett volt szerencsénk találkozni. Azt túlzás lenne állítani, hogy jót beszélgettünk, ugyanis kapcsolatunk némán mindig csak fizikai síkra szorítkozott, de azt bizton állíthatom, hogy köszöni szépen jó egészségnek örvend. Talán a nap fakított valamelyest szép mélykék színén de ettől csak érettebb komolyabb külsőt kapott. Állapota hibátlan.
Így született a képen látható Füles Fotel vagy angol nevén Wing Chair azaz Szárnyas fotel, a fotelek királynője.
Nevét a háttámla két oldalára szerelt fülekről kapta. Az első darabok a kora reneszánsz korból maradtak ránk. Valójában ezek még nem fotelek, hanem padok voltak, de már megjelentek rajtuk a fülek. Feladatuk, a kandalló elé fordítva a meleg benntartása volt, persze később a forma klasszikussá vált, ma is kedvelt lakberendezési darab. Természetesen számtalan variációban létezik, minden kor és művészeti stílus alakított rajta. A képen látható tiszta felületek, és cabriol lábak testesítik meg a ma leginkább kedvelt vonalakat.
Találkozásunk nagy örömömre szolgált, remélem tíz év múlva ismét láthatom.

Megosztás Facebookon

‹ Vissza